Ostatnio zacząłem żywić się produktami "Knorr" z serii "Nudle z patelni" i pewnego dnia naszła mnie ochota na gulasz, a spoglądając do lodówki to można było stwierdzić że brakuje trochę składników. Jestem bardzo leniwą bestią, więc postanowiłem owe składniki zastąpić innymi i właśnie tym przepisem chcę się dziś z Wami podzielić. Skład może wyglądać dziwnie, ale takie rzeczy akurat miałem w lodówce.
- Jedno opakowanie: Knorr "Nudle z patelni" Gulasz
- 150g kiełbasy (ja użyłem podsuszanej, bo taką miałem, ale równie dobrze można użyć parówek.
- Pół dużego lub jeden mały pomidor
- Dwa ząbki czosnku
- Pół łyżki koncentratu pomidorowego
- Łyżkę ketchupu pikantnego
- Szczypta papryki ostrej i szczypta papryki słodkiej w proszku
- Tutaj niektórzy będą mieli problemy, bo potrzebujemy 300ml wody (nie wódy)
- Nie wielką ilość oleju do podsmażenia kiełbasy z pomidorami.
Na początku obieramy pomidora ze skóry. Kiełbasę razem z wcześniej obranym pomidorem kroimy w kostkę. Do tego zestawu należy wkroić 2 ząbki czosnku. Całość podsmażamy na patelni. Po podsmażeniu dodajemy zawartość opakowanie Knorr (kluski, przyprawy), pół łyżki koncentratu pomidorowego, łyżkę ketchupu, szczyptę papryki ostrej i szczyptę słodkiej. Po dodaniu powyższych składników całość zalewamy 300 ml wody i smażymy cały czas mieszając do momentu wyparowania prawie całej wody. Wykładamy wszystko na talerz, miskę lub bierzemy patelnie i idziemy jeść przy komputerze.
Danie mi smakuję, ale radzę je bardziej traktować jak ciekawostkę, bo nie wiem czym się żywią zwykli śmiertelnicy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz